• Basketball.nl app

 • Voor wedstrijdspelers, maar ook voor toeschouwers en iedereen die van basketbal houdt, is er de Basketball.nl app. Met de app blijf je eenvoudig op de hoogte van alle updates rondom je eigen team en mis je niks van al je andere favoriete teams en spelers. Doordat de uitslagen door de officials in de app worden vastgelegd, ben je altijd direct op de hoogte van de uitslag. In de app zie je je persoonlijke programma, eigen uitslagen en wedstrijdstatistieken. Ook kun je je favoriete spelers, teams of verenigingen volgen en standen, uitslagen en programma’s van anderen bekijken. Download de app nu in de appstore. Let op: In de app zijn de U12 en oudere teams te zien. U8 en U10 spelen toernooien die niet automatisch in app komen. De app is niet van Ceres maar van Sportlink, in opdracht van de NBB. Hulpvragen graag aan Sportlink of overleg met andere basketballers die de app ook gebruiken.

   

  Inloggen als toeschouwer (geen Cereslid):

  Ga via zoeken -> selecteer je team - > maak hem favoriet

   

  Als speler (Cereslid):

  De speler logt in met het emailadres dat bekend is bij Ceres. Je kunt zelf een wachtwoord kiezen. Bij de eerste keer inloggen kun je direct je eigen gegevens controleren. Via de App heb je inzicht in jouw programma, zowel van jouw wedstrijden als speler, als de wedstrijden als scheidsrechter of tafelaar. Andere team, spelers en verenigingen kun je vinden via zoeken en kun je eventueel favoriet maken. Let op: Je ziet het team waar je bent opgegeven door Ceres (in jouw leeftijdsklasse). Speel je vast in een hoger of ouder team mee, dan moet je dat team als favoriet ingeven.

  Pas in de app eerst je privacy-niveau aan! Kies alleen het hoogste privacy-niveau als je daar goede redenen voor hebt. Anders adviseren wij een lager privacy-niveau. Bij een lager privacy-niveau kan de scheidsrechter jouw foto zien op je spelerspas. Kan de scheidsrechter geen foto zien, dan moet je je elke wedstrijd identificeren, anders mag je niet spelen. Bij een lager privacy-niveau is ook je naam te zien op onze website zodat teamleden ook weten wanneer je moet fluiten of tafelen. Alleen je naam is te zien op onze website, nooit andere persoonlijke gegevens.

  Voor de eerste wedstrijd dien je een pasfoto in te voeren in de app bij je digitale spelerspas. Elk spelend lid heeft ter legitimatie een foto nodig. Om dit te doen of je om je foto te wijzigen ga je naar de NBB basketball app -> instellingen -> en klik op je huidige foto. T/m half september is het mogelijk om zelf je spelersfoto toe te voegen of te wijzigen in de NBB basketball-app. Daarna kan alleen de ledenadministratie dat nog doen. Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een kleurenfoto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen. Jouw foto wordt niet zichtbaar op websites, alleen in de app.

   

  Meer informatie over het wijzigen van je eigen gegevens:

  https://sportlinkservices.freshdesk.com/nl/support/solutions/articles/9000063109-hoe-kan-ik-mijn-eigen-gegevens-bewerken-

   

  Meer informatie over de basketball app:

  https://sportlinkservices.freshdesk.com/nl/support/solutions/articles/9000063116-stap-1-registreren-en-inloggen-in-de-app-van-jouw-bond