• CERES U12 doet het hartstikke goed

  7 nov 2018
 • Even een update over Ceres U12. Het wedstrijdteam bestaat uit een mix van spelers van het kampioensteam U10 van vorig seizoen (Cas, Lars, Yaron, Len, Jurgen en Viggo), het kampioensteam U12 van vorig seizoen (Kyan) en nieuwe geworven talenten (David, Boris en Shendrick). De uitgangspunten van dit team zijn: samen, fanatiek, sportief, werken, werken en werken. De doelstellingen: een hecht team, verbeteren en plezier maken.

  De eerste wedstrijd tegen Flevo Musketiers in Lelystad was onwennig en lang spannend, maar uiteindelijk ging de turbo er nog even op en werd er gewonnen met 22-33.

  De thuiswedstrijd tegen ZAC begonnen we met de turbo er op en namen we de tweede helft juist gas terug. ZAC was kansloos: 50-29.

  Thuis tegen Snipers mochten we op centercourt spelen. Dit veld bleek te groot en te imponerend voor U12. Dit in combinatie met een goede, grote en sterke tegenstander was genoeg voor de eerste kansloze nederlaag: 15-40.

  In Apeldoorn werd dit meteen rechtgezet. Ondanks langere spelers won Ceres door fanatieker en slimmer te spelen dan WSV: 22-39.

  Toen was het weer de beurt aan koploper Snipers. Nu in Zeewolde. In de eerste twee achtsten (U12 speelt 8x4 min.) werd er met veel te veel respect voor de tegenstander gespeeld waardoor we al snel met 10 punten achter kwamen. Maar toen begonnen de mannen van U12 te spelen zoals ze trainen: vol overgave. Daardoor stonden we met rust gelijk! In de tweede helft werd er gestreden om elk punt en bleef de stand gelijk opgaan. Aan de start van de laatste achtste stonden we maar 2 punten achter en de coach van de tegenstander werd heel zenuwachtig. Met een verlies had hij geen rekening gehouden. Helaas ging de alles-of-niets poging van U12 niet zoals gewenst en kon juist Snipers nog een paar keer scoren: 39-30 verlies. Maar wat een pot! De coaches en meegereisde supporters hebben genoten.

  U12 doet het dus hartstikke goed. We gaan vol voor de 2e plaats en gaan nog voor een overwinning op de Snipers. Daar moeten we namelijk nog 2x tegen. Vorig seizoen had U12 een kleine competitie tot de kerst en in het nieuwe jaar begon een nieuwe competitie met ieder team op z’n eigen niveau. Dit seizoen spelen we weer een competitie over een heel seizoen. De bond heeft alleen vergeten het aantal teams daar op aan te passen. Daardoor moeten we 4x tegen elke tegenstander. Nou ja, meer kans om van ieder team een keer te winnen. Dus blijf dit team volgen.