• Ceresgeschiedenis: Voormalige Ceresleden in de eredivisie

 • De historie van Ceres kent verschillende spelers die nadat ze bij Ceres hebben gespeeld in de eredivisie terecht kwamen.

  Het eerste voormalig Cereslid is Clarissa van Keulen. Zij was bij Ceres wel een lange, maar geen opvallende speelster. Ze ging studeren in Amsterdam en opeens verscheen haar naam in de eredivisie bij Sportlife Amsterdam.

  De tweede naam is van Frank Kastermans. Speelde na met Ceres in de eerste divisie gebald te hebben, voor Computerij in Meppel.

  Lizette Wattel heeft 1 seizoen eredivisie gespeeld bij Landslake Lions (toen Sneekhout Lions) in Landsmeer. In het seizoen 1996/1997 haalde ze met haar team de bekerfinale en de halve finale van de play-offs.

  En dan is daar natuurlijk Hanno Schoenmakers. Deze lange center begon zijn basketballoopbaan bij Ceres en speelde daarna in Nederland bij Assen en Den Bosch in de eredivisie.

  Ook Corrie Zwerver heeft tijdens haar studententijd één wedstrijd meegespeeld bij studentenclub Groene Uilen in de eredivisie, waarna ze weer terugkeerde bij Ceres.

  De bekendste en beste speler is Dewayne Johns (DJ). Na vele jaren eredivisie en een seizoen Ceres keerde hij terug naar de eredivisie (Den Bosch en nog een blauwe maandag op Urk).

   

  Er zijn ook spelers die bij Ceres speelden nadat ze in de eredivisie speelden:

  Zoals genoemd kwam Dewayne Johns na jaren eredivisie (Urk, Groningen) naar Ceres om later terug te keren naar de eredivisie. En Corrie Zwerver speelde nog jaren in Ceres dames 1 na een wedstrijdje eredivisie.

  Met DJ kwam Rob Miles naar Ceres. Rob speelde eredivisie bij Meppel. De twee Amerikanen leidden Ceres 1 in seizoen 1995/1996 naar het kampioenschap.

  Wouter de Vries (Wollie) speelde meerdere seizoen eredivisie bij Orca’s. In de herfst van zijn carrière werd hij kampioen met Ceres 2.

  Na jaren eredivisiebasketbal op Urk schitterde Jaap den Dulk in seizoen 1998/1999 in Emmeloord.

  Als laatste maar zeker niet vergeten is Jappie van der Schaaf. Hij speelde in seizoen 1996/1997 bij Cees Lubbers / The Hammers, het eerste seizoen eredivisiebasketbal in Zwolle. Vanaf seizoen 2002/2003 t/m seizoen 2015/2016 speelde hij in diverse teams bij Ceres.

   

  Aanvullingen of correcties graag melden via redactie@bvceres.nl