• Competitie 2020-2021

    18 jun 2020
  • De competitieopzet voor volgend seizoen kent enkele wijzigingen, meldt de NBB.                       

    De senioren teams spelen een heel seizoen. Ceres heren 1 is ingedeeld in afdeling noord. Ceres heren 2 gewoon in afdeling oost.

    De jeugdteams van de U12 t/m U22 spelen 2x een half seizoen. Voor de kerst wordt een halve competitie gespeeld. Daarna worden de teams op sterkte ingedeeld voor de tweede seizoenshelft om een beter evenwicht binnen de jeugdcompetities te creëren.

    Op basis van de inschatting van clubs over het niveau van hun teams en uit de standen van de competitie 2019-2020 is er de huidige halve poule 12 competitie gemaakt. Hierbij was het wel noodzakelijk om in de poules voor de najaarscompetitie een mix te maken van ervaren, gemiddelde en onervaren teams zodat de NBB uit de stand medio eind november kan beoordelen in welke klasse (1ste 2de 3de enz.) de verschillende teams geplaatst dienen te worden in het voorjaar 2021 om een weloverwogen competitieve competitie te plannen. Grote krachtsverschillen kunnen de eerste seizoenshelft dus voorkomen, maar je hoeft maar één wedstrijd tegen elkaar.