• Jan Borgers overleden

  • Jan Borgers, oprichter en erelid van de vereniging                                      

    Tot 1971 was het basketbal in de polder een afdeling van de Christelijke Sportvereniging ODI. Door een sterke groei van de basketbalafdeling leek het beter als zelfstandige vereniging verder te gaan en in goed overleg met ODI kwam men in 1971 tot de oprichting van de basketbalvereniging Ceres. Stuwende kracht van de oprichting van BV Ceres was Jan Borgers. Jan Borgers was indertijd leraar op de CSG (nu Emelwerda College) en kwam op school een kweekvijver van talent tegen. Tijdens de gymles spoorde hij vaak jongeren aan bij Ceres te komen.

    Jan Borgers was in de 70-er jaren de trainer van heren 1. Maar ook van diverse jeugdteams. En bij de NBB was hij districtsvoorzitter. In 1980 werd hij tijdens een ALV benoemd tot erelid vanwege de grote verdiensten die hij sinds de oprichting van de vereniging voor Ceres heeft gehad. In de 80-er jaren was hij geen heren 1-trainer meer, maar wel viel hij in als inval-coach bij andere teams en was hij lid van het hoofdbestuur van de NBB en voorzitter van de Damesliga. Vanuit die rol regelde hij dat in 1982 Ceres gastheer mocht zijn van een internationaal Vierlandentoernooi met de absolute wereldtop van het damesbasketbal. Een hoogtepunt in de rijke Ceresgeschiedenis.

    Henny Borgers, de vrouw van Jan Borgers, is ook erelid van Ceres door haar grote inzet voor de vereniging. Tijdens het 50-jarige jubileum afgelopen juni hebben we de ereleden geëerd. Helaas liet de gezondheid van Jan Borgers het niet toe om zelf te komen. Zijn vrouw was namens hun twee aanwezig.

    Wij wensen de familie Borgers heel veel sterkte toe.