• Jubileum: Clinics van Henk Pieterse

  • Stel je voor. Je bent pas 15 jaar oud maar wel al ruim twee meter lang en je weegt nét 65 kilo. Henk Pieterse kreeg vervelende bijnamen, werd gepest.

    Dat werd allemaal anders toen hij ging basketballen. „Opeens noemden ze me bij mijn voornaam: Vangen Henk!” De sport maakte hem sterk en krachtig. Hij speelde college-basketbal in de VS, kreeg een try-out bij de 76ers in de NBA, werd vijf keer landskampioen met Den Bosch en speelde 101 interlands.

    Na zijn basketballoopbaan ontpopte hij zich tot ‘de beschermheer van het gepeste kind’. Tijdens workshops en clinics deelt hij zijn persoonlijke ervaringen om zijn missie tegen pesten kracht bij te zetten. Met zijn eerlijkheid en openheid creëert Henk niet alleen beweging en plezier op de sportvloer, maar ook een beweging van respect en sportiviteit.

    Samen met Ceres heeft de ‘vriendelijke gigant van 2 meter 11’ al vele Emmeloordse kinderen geraakt bij zijn tours langs de scholen in de gemeente Noordoostpolder. Tijdens het Ceres-feest keert hij terug naar Emmeloord met twee clinics.

  • Eerder gaf Henk Pieterse naast clinics op de scholen in de Noordoostpolder ook clinics in de Lange Nering.