• Jubileum: clinics Rolstoelbasketbal

 • Tijdens het Ceres-jubileumfeest op zaterdag 25 juni kun je kennismaken met rolstoelbasketbal. Dat gebeurt onder leiding van Luuk Wissema uit Emmeloord. Door een medische fout raakte Luuk 38 jaar geleden van het ene op het andere moment gehandicapt. „Ik zag het niet meer zitten”, blikt hij terug. Dankzij de sport en vooral dankzij rolstoelbasketbal kwam hij er bovenop.

  Inmiddels runt hij al meer dan dertig jaar het project Lucky Wheels. Hij gebruikt rolstoelbasketbal als metafoor voor het leven. Eerst gaf hij vooral informatie over het leven en sporten met een beperking, inmiddels gaat het vooral over de boodschap dat iedereen ‘anders’ mag zijn. 

  Tijdens het Ceres-feest vertelt Luuk zijn verhaal. Hij stelt jullie allemaal in de gelegenheid om 3 tegen 3 rolstoelbasketbal te spelen en om je rolstoelvaardigheid te oefenen op een parcours. Hij doet dat niet alleen: Luuk krijgt assistentie van zijn kleinzoon Jaylen, basketballer bij Ceres. 

  Meld je nu aan voor het Ceres-jubileum: https://www.bvceres.nl/meld-je-nu-aan-voor-het-ceres-jubileum-op-zaterdag-25-juni

   

  Andere programma-onderdelen:

  Clinics Waterbasketbal