• Maarten Heijenk erelid van BV Ceres

 • Benoeming tijdens het 50-jarige jubileum                                                    

  Vooraf aan de drukbezochte wedstrijd Ceres tegen Orca’s tijdens de jubileumdag is Maarten Heijenk benoemd tot erelid van de vereniging. Met veel leden en oud-leden op de tribune, waarvan de meesten training van Maarten hebben gehad, ontving hij een bijbehorende oorkonde van het bestuur. Van hemzelf hoeft het ereldimaatschap niet want iets voor je vereniging doen is heel normaal, maar het erelidmaatschap is echt heel verdiend.

  Maarten is bijna 50 jaar betrokken bij de vereniging. In 1977 kwam hij op 19-jarige leeftijd in het bestuur. In 1981 werd hij op 23-jarige leeftijd trainer van heren 1. Het team werd fanatieker en er werd meer geëist van de spelers. De trainingsopkomst en het niveau gingen omhoog, wat resulteerde in de promotie naar de eerste divisie in 1986. Op dat niveau beleefde Ceres prachtige jaren. Maarten trainde ook jeugdteams. Vaak meerdere in één seizoen. In het seizoen 1990/1991 trainde Maarten maar liefst vier jeugdteams. En in het seizoen 1985/1986 werd hij met zijn jongens aspiranten A zelfs derde van Nederland. 

  Na een periode van afwezigheid (trainer in Twente bij Arriba) kwam hij terug naar de Noordoostpolder en ging weer aan de slag als trainer van Ceres. Ook pakte hij weer andere vrijwilligersfuncties op. Zo kwam hij in 2009 in de werkgroep die een plan moest bedenken om het vrijwilligerstekort op te lossen en zo de vereniging te redden. Vanuit die werkgroep nam hij zijn verantwoordelijkheid en werd weer een tijdje bestuurslid.

  Maarten heeft ook gespeeld bij Ceres, maar omdat hij beter was in trainen geven, had dat altijd voorrang. Naast trainer en bestuurslid heeft Maarten ook in de activiteitencommissie, de technische commissie, de redactie van het Cereskrantje (die hij zelf volschreef) en in de jubileumcommissie gezeten. Bij bijna alle topwedstrijden gehouden in de Bosbadhal (https://www.bvceres.nl/ceresgeschiedenis-topwedstrijden) was hij betrokken.

  We hopen dat de benoeming niet betekent dat Maarten niets meer voor de vereniging gaat doen. Hopelijk wordt hij na zijn komende sabbatical seizoen weer actief als trainer of in een andere functie. Maarten komt als erelid in een illuster rijtje ereleden: Jan Borgers, Henny Borgers, Femmy Brinkman en Jan van der Bosch.