• Ouderparticipatie

 • Beste (groot)ouder van een jeugdlid,

  Ceres, de basketbalvereniging van uw (klein)kind, heeft veel vrijwilligers nodig om alles goed te organiseren. Deze vrijwilligers zijn verdeeld in verschillende commissies. Met de verplichte vrijwilligersbijdrage van de leden hebben we de belangrijkste functies bezet en zijn er genoeg mensen voor het tafelen en het fluiten. Maar de overige functies moeten ingevuld worden door de ouders van jeugdleden.

  Het excuus dat ouders niets van basketbal weten, gaat niet op, want er zijn genoeg functies waarbij die kennis niet vereist is. Als lid van de TC willen we ook graag een organisator of een contactpersoon met de gemeente. En voor een sponsorcommissie, P.R.-commissie of activiteitencommissie is dat ook niet nodig.

  Dat functies teveel tijd kosten mag ook geen excuus zijn. U kunt ook een deeltaak oppakken van een functie. Bijvoorbeeld één kledingsponsor regelen of één sponsoractie organiseren i.p.v. deel te nemen aan een sponsorcommissie. Of de kleding verzamelen aan het eind van het seizoen. Of als teamfotograaf aan het begin van het seizoen. Of een functie met twee of meer personen uitvoeren. Er is veel mogelijk. Meld waar u goed in bent of graag doet. Dan hebben wij er vast een passende taak bij.

  Met allemaal een kleine taak stelt het werk niet veel voor, want vele handen maken licht werk. Als alle functies bezet zijn, worden ook de bestuursfuncties makkelijker en de verantwoordelijkheden duidelijker. Het niveau van de organisatie, maar ook van trainers en dus spelers zal omhoog gaan. Daarnaast willen wij graag dat ouders betrokken zijn bij hun kinderen. Hierdoor hebben kinderen meer plezier en presteren ze beter. Echt, de kinderen waarderen de inzet van hun ouders.

  U verwacht dat anderen tijd steken in uw kind, doet u dat dan in de vereniging. Want SAMEN ZIJN WIJ DE VERENIGING!

  We zien uw reacties of vragen met enthousiasme tegemoet via secretaris@bvceres.nl!

  Het bestuur

   

  Voorbeelden taken ouderparticipatie:

  Lid TC of scheidsrechterscommissie, teammanager, organiseren U10-toernooi (schema NBB), organiseren activiteit naast basketbal, financiële commissie, PR, beheerder website, kledingcommissie, sponsor regelen, Poieszactie, Grote ClubActie, wedstrijdfotograaf, zaalwacht, materiaalman, archivaris.