• Overige activiteiten

 • ÉÉN TEGEN ÉÉN

  Eén bal, twee baskets, jij en je tegenstander. Versla hem en je blijft King-ofthe-Court. Verlies je, dan moet je wegwezen. Een joelend publiek meteen naast het kleine veld. De druk is hoog. Het is hij of jij....

  Tijdens de jubileumdag kan ‘1-on-1 basketbal’ natuurlijk niet ontbreken. Mogelijk het meest gespeelde basketbalonderdeel ter wereld. De winnaar blijft deze dag staan en de verliezer wordt vervangen. Wie blijft het langst op het veld? Voor spelers tot 16 jaar.

   

  SKILLS CHALLENGE

  Wie is de meest allround basketballer? Wie beheerst alles? Wie heeft de beste combinatie van een een pass, een lay-up, een vrije worp, een dribbel én een afstandsschot? De speler met de snelste tijd op een uitdagend parcours mag zich Skills Masternoemen. We dagen je uit!

   

  E-BASKETBALL MET NBA 2K

  In de entreehal krijg jij de kans om de wereldberoemde basketbalgame NBA 2K te spelen. Het spel legt het hele basketbal-universum in jouw handen: stel je eigen droomteam samen en beleef je eigen professionele loopbaan.

   

  SCHUTTERSKONING (M/V)

  Het is een jaarlijkse Ceres-traditie: wie is de beste schutter? Fyra Drijfhout en Lars Bruggeman waren dit jaar de winnaars (foto).
  Tijdens het jubileumfeest bepalen we wie de beste schutter is van 50 jaar Ceres. Ga tussen 14:30 en 16:45 uur naar het middenveld in hal 1. De regels: a) eerste schot is proef, b) neem 10 vrije worpen, c) over de lijn springen is mis en
  d) de drie beste dames en heren gaan naar de finale. Scoor je hoog? Hou dan de tussenstand in de gaten en meld je om 16:45 uur voor de finale.

   

  CERESMUSEUM

  • Tafel met oude Ceres-krantjes en oude Ceres-tenues.
  • Een balletje gooien op de ‘good old’ basket uit de PWA-hal.
  • Continue vertoning van Ceres-videobeelden
  • Memorial voor overleden Ceres-leden.
  • Expositie met oude en minder oude Ceres-foto’s

   

  PUBQUIZ

  Wie bedacht het basketbalspel? Welke basketbalspeler is de GOAT? Wie is de beste speler van Ceres ooit en waarom ben jij dat Allemaal vragen die niet in de pubquiz voorkomen. Welke uitdagende vragen wel, dat verklappen we niet. Kom daarvoor naar de pubquiz, gepresenteerd door Max Andringa. Pak je smartphone en doe mee via kahoot.it. Uiteraard in onze eigen pub: de kantine.

   

  REÜNIE

  Na de wedstrijd tussen Ceres en Orca’s maken de tl-buizen in de kantine plaats voor sfeerverlichting. Er staan geen activiteiten meer op het programma. Om ruimte te geven aan ontmoeting en gesprek is er achtergrondmuziek en maken we ruim baan voor het ophalen van herinneringen aan 50 jaar Ceres.