• Recreanten Ceres kampioen van Noord-Nederland

 • Winnaar van de ‘vet-er-aan-competitie’                                                                

  Verlies in Joure en toen? Volgende wedstrijd gepland, wedstrijd geannuleerd, wedstrijd verzet, tegenstander teruggetrokken, vragen in recreanten-appgroep, grote onzekerheid, wedstrijd gepland, wedstrijd verzet, slapeloze nachten, extra appvergaderingen van vet-er-aan-bestuur, motie van wantrouwen, onduidelijkheid, tegenstander niet op komen dagen: 20-0 winst, verwarring alom.

  Pas op weg naar de finalewedstrijden in Sneek werd duidelijk: alleen winst met grote cijfers tegen gastheer Menhir én het winnen van de derde helft zou nog een kampioenschap opleveren. Maar vanwege de totale incompetentie en het onvermogen om te leren van gemaakte fouten van mijn spelers, zou het weer van mij moeten komen.

  Omdat de finalewedstrijden in een oude sporthal gespeeld werden met houten borden en oude belijning, heb ik de spelers geselecteerd die hun beste spel hebben gespeeld in de jaren tachtig. Die leven op bij zulke omstandigheden. Een paar andere spelers heb ik pas in de tweede helft laten komen. Daarvan wist ik dat ze nutteloos zouden zijn op zo’n veld. Tegen harde borden kun je namelijk niet hard gooien en scoren, hoe vaak je het ook probeert. Maar deze spelers zouden wel fris zijn voor de derde helft. En nuttig voor het psychologische effect op de tegenstander als er ver in de tweede helft opeens nog nieuwe, verse spelers op de bank zouden zitten.

  De wedstrijd liep volgens mijn tactisch masterplan. Eerst de tegenstander even uit laten razen, dan erop met een paar driepunters van de spelers die niet dichter bij de basket durven te komen en erover door een paar breaks. Met dank aan het kleine veld konden mijn spelers het deze keer wel belopen. Eindstand: 54-76 winst!

  De derde helft werd uiteindelijk een makkie. Hier zijn mijn spelers uitstekend op voorbereid. En we waren met meer spelers dan de tegenstander. Voor een derde helft is er bij ons wel altijd genoeg animo.

  En zo werden we toch weer kampioen van de ‘vet-er-aan-competitie’, de hoogste veteranencompetitie van Noord-Nederland. Met teams uit Lemmer, Joure, Sneek en Emmeloord denken mensen dat ik overdrijf met mijn Noord-Nederland, maar met deelnemers van Texel kunnen we écht praten over Noord-Nederland.

  Kampioen dus. Een knuffel voor mijn spelers.

  Coach