• Spelregelbewijs

 • Spelregelbewijs

  Alle wedstrijdspelers moeten de regels kennen. Die leer je van je trainer en teamgenoten. En door het halen van een spelregelbewijs. Deze is door de nationale basketbalbond (NBB) verplicht gesteld voor wedstrijdspelers van 14 jaar en ouder.

  Ceres stelt de scheidsrechters BS2-cursus van de NBB verplicht voor wedstrijdspelers van 15 jaar en ouder. Voor deze cursus moet het spelregelbewijs ook behaald zijn. De technische commissie meldt zich bij de spelers met de benodigde inloggevens. Kun je niet wachten? Neem dan even contact op met iemand van de technische commissie.

  Maar je kunt ook zonder in te de spelregels leren of je spelregelkennis. Ook leuk voor ouders van jeugdspelers. Ga dan naar:

  Basketball Masterz

  Dit is een online leeromgeving waar je kunt oefenen en waar je het spelregelbewijs kunt halen. Wie al in het bezit is van een scheidsrechtersdiploma heeft vrijstelling en hoeft het spelregelbewijs niet meer te halen.

   

  Inloggen Basketball Masterz

  Hiervoor activeer je eerst hier je account: basketballmasterz.nl/activeren.

  Bij het activeren van je account, log je in met je persoonlijke inloggegevens die je van de technische commissie krijgt. Vul bij het activeren het e-mail adres in waarop je straks je spelregelbewijs wilt ontvangen en bedenk een wachtwoord.

  Inloggen doe je voortaan met je gebruikersnaam die je van ons had gekregen en je zelf bedachte wachtwoord (basketballmasterz.nl/inloggen).

  Het antwoord op de meeste vragen zal je door ervaring al weten, maar soms moet je toch nog even goed nadenken. Bestudeer daarom eerst de uitleg en probeer eerst de oefenvragen te maken. Zijn er spelregels die je moeilijk vindt? Vraag dan aan je trainer om uitleg over deze regels.

  Let op dat je maximaal 3x achter elkaar kunt proberen om de eindtoets te halen. Haal je hem niet, dan moet je een dag wachten voordat je het opnieuw kunt proberen. Werkt dat niet? Neem dan even contact op met de technische commissie.

  Bij vragen, meld je bij de TC via tc@bvceres.nl