• Spreker Mathieu ten Dam

  • Talentvolle Ceres-teams plaatsten zich vroeger voor NK’s. Wil je daar tegenwoordig naartoe, dan moet je vijf dagen per week naar Zwolle voor school en trainen en reis je wekelijks het land door voor eredivisiewedstrijden. Een hele opgave voor spelers en ouders, ook financieel. Maar ook een unieke kans om sport en school te combineren, om je droom na te jagen.

    Mathieu ten Dam is trainer/coach van de jongens U14 bij de Basketball Academy in Zwolle. Hij komt tijdens de jubileumdag vertellen over de topsportopleiding. Mathieu krijgt assistentie van enkele talenten uit de Ceresschool. Er zijn momenteel zes Emmeloorders die naar Zwolle gaan: Dilan Drijfhout, Shendrick York, Irene Wassink, Yaron Drijfhout, Jess van Dijk en Joshua Striker als assistent-coach van Mathieu.

    De 2.17 meter lange Ten Dam ging in Amerika naar Purdue University en speelde bij terugkeer voor Bree in België en Ricoh Astronauts in Amsterdam. Hij is 9-voudig international.

    Over zijn rol in Zwolle zegt Mathieu: „Mijn filosofie als trainer/coach is om een omgeving te creëren waarin atleten vertrouwen in hun capaciteiten kunnen ontwikkelen en kansen hebben om hun persoonlijke eigenschappen te begrijpen terwijl ze ontwikkelen om hun beste zelf in het basketbal te zijn.”