• Vertrouwenspersoon

    ‘Bij onze vereniging gebeurt dat niet’. Die opmerking horen de leiders van de cursus Vertrouwenscontactpersonen Seksuele Intimidatie altijd weer. Zij weten ook dat het bijna nooit gebeurt, maar dat het daarom niet minder belangrijk is om als vereniging duidelijk beleid te hebben. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan is het als vereniging nu eenmaal goed om voorbereid te zijn.

    Eén ding is duidelijk. Een slachtoffer moet bij een onafhankelijk persoon terecht kunnen om te praten over wat er gebeurd is. Dan is de drempel vaak een stuk lager dan als je dat met een bestuurslid of trainer van je vereniging moet doen.

    Freek Braam fungeert voor Ceres als vertrouwenscontactpersoon. Hij is te bereiken via emailadres j.f.braam@solcon.nl of telefoonnummer 06-53573621.

    Zit je ergens mee of wil je op dit terrein iets kwijt; bel of mail hem. Hij kan je verhaal aanhoren, adviseren en je raad geven over mogelijke vervolgstappen. Seksuele intimidatie hoort niet. Mocht je daar, ondanks het feit dat we er alles aan doen om het niet te laten gebeuren, toch tegenaan lopen; schroom niet en neem contact met hem op. 

    Natuurlijk kun je ook, als je dat prettiger vindt, je verhaal bij een trainer of bestuurslid doen. Vind je dat moeilijk, dan kun je bij Freek Braam terecht.